Zupa Krem z Kalafiora



Składniki

Liczba porcji: 3

Łączna waga porcji: 485g.

Przepis

Kroimy kalafior na różyczki, polewamy oliwą. W naczyniu żaroodpornym pieczemy kalafior w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20min. Wyjmujemy jak już jest lekko brązowy. Następnie kroimy czosnek w plasterki i podsmażamy w garnku. Następnie dodajemy upieczonego kalafiora. Przyprawiamy odrobią kuminu, soli i pieprzu. Dodajemy sok z cytryny. Całość zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy porządną łyżkę tahiny. Całość Miksujemy
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 3. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
118

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 4.64 g
Tłuszcz: 7.31 g
Węglowodany: 10.87 g (w tym błonnik: 4.25 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

118 kcal 4.64 g 7.31 g 4.25 g 10.87 g




×