Zupa z burakami i fasolką szparagową



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 390g.

Przybliżony koszt potrawy: 2,20 zł

Przepis

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
137

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 4.87 g
Tłuszcz: 5.98 g
Węglowodany: 18.21 g (w tym błonnik: 4.42 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

137 kcal 4.87 g 5.98 g 4.42 g 18.21 g




×