Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 253g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,30 zł

Przepis

  1. Bułkę przekrój na pół i podsmaż od wewnątrz na suchej patelni.
  2. Pokrój warzywa.
  3. Do mięsa dodaj sól i pieprz, wymieszaj razem, a następnie uformuj krążek.
  4. Kotleta smaż na suchej patelni na dość dużym ogniu około trzy minuty na jedną stronę. Po odwróceniu mięsa na drugą stronę połóż na nim ser.
  5. Posmaruj wewnętrzną stronę dolnej części bułki keczupem, oraz wewnętrzną stronę górnej części bułki musztardą.
  6. Złóż wszystko w całość w kolejności: bułka, sałata, mięso, pomidor, cebula, ogórek, bułka.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
591

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 26.16 g
Tłuszcz: 37.57 g
Węglowodany: 37.58 g (w tym błonnik: 1.3 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

591 kcal 26.16 g 37.57 g 1.3 g 37.58 g




×