Dietetyczna fasolka po bretońsku



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 305g.

Przepis

Fasolę namaczamy minimum 2 godziny, a najlepiej przez całą noc. Gotujemy w wodzie, w której się moczyła, z dodatkiem soli, aż będzie miękka. Następnie odlewamy nadmiar wody. Na patelnie podsmażamy na klarowany maśle pokrojoną w kosteczkę cebulę i drobno pokrojonego kurczaka doprawionego solą,pieprzem i czosnkiem. Mięso dodajemy do fasoli i miezamy z koncentrate pomidorowym oraz dodajemy zgnieciony ząbek czosnku i przyprawy. Gotujemy jeszcze 15minut.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
391

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 36.54 g
Tłuszcz: 8.41 g
Węglowodany: 47.87 g (w tym błonnik: 11.49 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

391 kcal 36.54 g 8.41 g 11.49 g 47.87 g




×