Jajka faszerowane szynką, papryką, ogórkiem

Potrawa konkursowa: Dodaj potrawę, zgarnij wagę!

Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 344g.

Przybliżony koszt potrawy: 16,24 zł

Przepis

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Źródło: olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
451

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 29.93 g
Tłuszcz: 33.25 g
Węglowodany: 9.21 g (w tym błonnik: 1.71 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

451 kcal 29.93 g 33.25 g 1.71 g 9.21 g




×