Kasza jaglana z fasolą i pomidorami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 580g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,11 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
661

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 23.24 g
Tłuszcz: 15.51 g
Węglowodany: 114.17 g (w tym błonnik: 13.12 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

661 kcal 23.24 g 15.51 g 13.12 g 114.17 g



×