Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 470g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,01 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
456

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 14.79 g
Tłuszcz: 13.76 g
Węglowodany: 73.12 g (w tym błonnik: 8.99 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

456 kcal 14.79 g 13.76 g 8.99 g 73.12 g



×