Krupnik z pulpetami



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 651g.

Przepis

Mięso z kurczaka zmielić. dodać ząbek czosnku wymieszać i uformować pulpeciki. Marchewkę pokroić w kostkę cebulę opalić i przełożyć do garnka dodać pietruszkę,seler,liść laurowy,ziele angielskie,pulpety,ziemniaki pokrojone w kostkę i pół szklanki kaszy jęczmiennej.Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Posypać na koniec natką pietruszki
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
486

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 43.08 g
Tłuszcz: 4.2 g
Węglowodany: 79 g (w tym błonnik: 18.93 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

486 kcal 43.08 g 4.2 g 18.93 g 79 g




×