Łatwe wegańskie chilli sin carne



Składniki

Liczba porcji: 4

Łączna waga porcji: 683g.

Przybliżony koszt potrawy: 50,36 zł

Przepis

1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.

2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.

3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.

4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
413

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 26.07 g
Tłuszcz: 9.52 g
Węglowodany: 66.39 g (w tym błonnik: 19.94 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

413 kcal 26.07 g 9.52 g 19.94 g 66.39 g




×