Makaron po tajsku z kurczakiem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 579g.

Przybliżony koszt potrawy: 14,11 zł

Przepis

1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
898

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 65.18 g
Tłuszcz: 26.89 g
Węglowodany: 101.24 g (w tym błonnik: 2.97 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

898 kcal 65.18 g 26.89 g 2.97 g 101.24 g



×