Makaron po tajsku z kurczakiem (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 429g.

Przybliżony koszt potrawy: 10,31 zł

Przepis

1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
619

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 40.28 g
Tłuszcz: 25.24 g
Węglowodany: 59.74 g (w tym błonnik: 2.97 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

619 kcal 40.28 g 25.24 g 2.97 g 59.74 g



×