Naleśnik z dżemem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 252g.

Przybliżony koszt potrawy: 2,26 zł

Przepis

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
692

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 13.92 g
Tłuszcz: 25.81 g
Węglowodany: 102.36 g (w tym błonnik: 2.36 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

692 kcal 13.92 g 25.81 g 2.36 g 102.36 g



×