Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 352g.

Przybliżony koszt potrawy: 2,37 zł

Przepis

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
690

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 11.69 g
Tłuszcz: 26.25 g
Węglowodany: 102.14 g (w tym błonnik: 0.7 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

690 kcal 11.69 g 26.25 g 0.7 g 102.14 g



×