Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 168g.

Przybliżony koszt potrawy: 1,47 zł

Przepis

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
466

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 9.81 g
Tłuszcz: 20.76 g
Węglowodany: 60.07 g (w tym błonnik: 0.35 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

466 kcal 9.81 g 20.76 g 0.35 g 60.07 g



×