Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 168g.

Przybliżony koszt potrawy: 1,38 zł

Przepis

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
467

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 11.3 g
Tłuszcz: 20.48 g
Węglowodany: 60.21 g (w tym błonnik: 1.45 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

467 kcal 11.3 g 20.48 g 1.45 g 60.21 g



×