Omlet inaczej



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 239g.

Przybliżony koszt potrawy: 2,49 zł

Przepis

Oddzielamy białka od żółtek. W wysokim naczyniu ubijamy same białka, dodając szczyptę soli. Żółtka łączymy z mąką, odżywką i pdp, które później delikatnie na niskich obrotach łączymy z ubitymi białkami. Smażymy na delikatnie posmarowanej olejem lub masłem klarowanym patelni pod przykryciem około 3-4 minuty z każdej strony. Zdjemujemy na talerz smarujemy jogurtem, układamy owoce, opcjonalnie polewamy np. Polewą z odżywki białkowej i posypujemy łyżeczką erytrolu pudru

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
393

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 18.17 g
Tłuszcz: 12.76 g
Węglowodany: 53.73 g (w tym błonnik: 4.38 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

393 kcal 18.17 g 12.76 g 4.38 g 53.73 g




×