Sałatka z tuńczykiem z sosem czosnkowym



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 412g.

Przepis

Mix sałat umyć, osuszyć i ułożyć na dużym, płaskim talerzu. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na sałacie. Dodać ugotowaną fasolkę szparagową, tuńczyka i pokrojone na pól pomidory. Dodać pokrojoną w paski czerwoną cebulę oraz czarne oliwki. Jogurt naturalny zmieszać z majonezem, odrobiną soli, pieprzu i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Polać sosem sałatkę. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
265

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 27.42 g
Tłuszcz: 12.05 g
Węglowodany: 13.88 g (w tym błonnik: 3.64 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

265 kcal 27.42 g 12.05 g 3.64 g 13.88 g




×