Spaghetti szpinakowe z kurczakiem



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 506g.

Przybliżony koszt potrawy: 13,02 zł

Przepis

  1. Cebulę umyj, obierz i pokrój w piórka. Wyłóż cebulę na patelnię z rozgrzanym olejem.  
  2. Filet z kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę, posól i dołóż na patelnię do smażącej się cebuli. Kurczaka smaż aż do momentu zrumienienia. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze 1 minutę, a następnie wyłącz palnik pod patelnią.
  3. Szpinak umyj i wyłóż na osobną patelnię z lekko rozgrzanym olejem. Smaż szpinak dopóki nie odparuje z niego woda. Gdy to nastąpi, dodaj cebulę i smaż kolejną minutę. Do szpinaku dolej następnie jogurt naturalny. Mieszaj, uważając, aby jogurt się nie zważył. Gotuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.  
  5. Połącz wcześniej przygotowane produkty (filet z piersi kurczaka, makaron oraz sos szpinakowy). Dopraw potrawę pieprzem i solą.
  6. Podawaj na talerzu lub półmisku z serem feta pokrojonym w kostkę.

 

propozycja przepisu przysłana przez:  MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
547

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 54.25 g
Tłuszcz: 19.85 g
Węglowodany: 42.37 g (w tym błonnik: 8.26 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

547 kcal 54.25 g 19.85 g 8.26 g 42.37 g




×