Cebulę umyj, obierz i pokrój w piórka. Wyłóż cebulę na patelnię z rozgrzanym olejem.
Filet z kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę, posól i dołóż na patelnię do smażącej się cebuli. Kurczaka smaż aż do momentu zrumienienia. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze 1 minutę, a następnie wyłącz palnik pod patelnią.
Szpinak umyj i wyłóż na osobną patelnię z lekko rozgrzanym olejem. Smaż szpinak dopóki nie odparuje z niego woda. Gdy to nastąpi, dodaj cebulę i smaż kolejną minutę. Do szpinaku dolej następnie jogurt naturalny. Mieszaj, uważając, aby jogurt się nie zważył. Gotuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Połącz wcześniej przygotowane produkty (filet z piersi kurczaka, makaron oraz sos szpinakowy). Dopraw potrawę pieprzem i solą.
Podawaj na talerzu lub półmisku z serem feta pokrojonym w kostkę.