Tacos w liściach kapusty z indykiem i sosem guacamole



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 384g.

Przybliżony koszt potrawy: 11,19 zł

Przepis

Sos: Awokado obieramy i kroimy na małe kawałki,wrzucamy do naczynia i dodajemy sok z limonki,pokrojoną cebulę i czosnek.Całość miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem. Tacos: Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Kmin rzymski i kolendrę rozgniatamy. Indyka kroimy na małe kawałki ,doprawiamy przyprawami i podsmażamy na łyżeczce masła klarowanego. Obieramy pomidor i kroimy go w kosteczkę. Dodajemy posiekaną cebulę,doprawiamy solą i pieprzem. Na umyte i oszuszone liście kapusty pekińskiej nakładamy sos guacamole, kawałki indyka i pomidor z cebulką raz kaszę gryczaną.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
319

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 26.12 g
Tłuszcz: 10.52 g
Węglowodany: 33.14 g (w tym błonnik: 6.42 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

319 kcal 26.12 g 10.52 g 6.42 g 33.14 g




×