Sos:
Awokado obieramy i kroimy na małe kawałki,wrzucamy do naczynia i dodajemy sok z limonki,pokrojoną cebulę i czosnek.Całość miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem.
Tacos:
Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Kmin rzymski i kolendrę rozgniatamy. Indyka kroimy na małe kawałki ,doprawiamy przyprawami i podsmażamy na łyżeczce masła klarowanego. Obieramy pomidor i kroimy go w kosteczkę.
Dodajemy posiekaną cebulę,doprawiamy solą i pieprzem.
Na umyte i oszuszone liście kapusty pekińskiej nakładamy sos guacamole, kawałki indyka i pomidor z cebulką raz kaszę gryczaną.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).