Zupa gulaszowa



Składniki

Liczba porcji: 3

Łączna waga porcji: 791g.

Przybliżony koszt potrawy: 99,43 zł

Przepis

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie w garnku razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj pokrojonego kurczaka i podsmaż. Dodaj pokrojonego w kostkę ziemniaka i pokrojoną paprykę. Zalej przecierem pomidorowym oraz bulionem. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj 30 minut. Następnie dodaj przyprawy – wszystkie papryki oraz szczyptę tymianku. Gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj zupę posypaną natką pietruszki.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 3. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
467

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 49.18 g
Tłuszcz: 6.62 g
Węglowodany: 57.72 g (w tym błonnik: 9.06 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

467 kcal 49.18 g 6.62 g 9.06 g 57.72 g




×