Zupa krem z dyni i grochu



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 521g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,63 zł

Przepis

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
505

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 24.48 g
Tłuszcz: 20.83 g
Węglowodany: 66.35 g (w tym błonnik: 21.14 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

505 kcal 24.48 g 20.83 g 21.14 g 66.35 g



×