Zupa soczewicowa



Składniki

Liczba porcji: 5

Łączna waga porcji: 207g.

Przybliżony koszt potrawy: 15,47 zł

Przepis

Cebulkę kroimy w drobną kostkę,czosnek przeciskamy przez praskę,podsmażamy je na oleju do zeszklenia. Mięso podgotowujemy w wodzie,dodajemy podsmażoną ceulę z czosnkiem,marchewkę,pietruszkę i soczewicę. Gotujemy do miękkości. Wyciągamy mięso z wywaru i dodajemy koncentrat pomidorowy.Przyprawiamy do smaku (sól,pieprz,papryka,słodka,zioła prowansalskie). Na koniec blendujemy zupę. Mięso oddzielamy od kośći i dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zupy.Zupę na talerzu posypujemy świeżą natką pietruszki.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 5. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
396

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 32.87 g
Tłuszcz: 7.64 g
Węglowodany: 53.8 g (w tym błonnik: 9.39 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

396 kcal 32.87 g 7.64 g 9.39 g 53.8 g




×