Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |