Gofry czekoladowe



Składniki

Liczba porcji: 4

Łączna waga porcji: 252g.

Przepis

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do miski z żółtkami dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier kokosowy (lub inne słodzidło), mleko i olej. Miksujemy. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Pieczemy około 4-6 minut, w mocno rozgrzanej gofrownicy (musi mieć dużą moc). Im dłużej je pieczemy, tym będą bardziej chrupiące! Podajemy z dodatkami
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
485

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 16.08 g
Tłuszcz: 22.81 g
Węglowodany: 55.11 g (w tym błonnik: 1.82 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

485 kcal 16.08 g 22.81 g 1.82 g 55.11 g





Dieter.pl - zdrowa, darmowa dieta dla Ciebie
×