Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 546g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,84 zł

Przepis

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
832

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 24.76 g
Tłuszcz: 11.63 g
Węglowodany: 165.06 g (w tym błonnik: 15.37 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

832 kcal 24.76 g 11.63 g 15.37 g 165.06 g




×