Jajka faszerowane awokado



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 313g.

Przybliżony koszt potrawy: 10,26 zł

Przepis

Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Źródło: http://olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
501

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 21.28 g
Tłuszcz: 40.37 g
Węglowodany: 15.15 g (w tym błonnik: 3.39 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

501 kcal 21.28 g 40.37 g 3.39 g 15.15 g




×