Kasza jaglana z warzywami



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 782g.

Przepis

Kaszę parzymy wrzątkiem i osączamy.Paprykę myjemy,usuwamy gniazda nasienne,kroimy w paki. Umytą cukinię kroimy w kostkę azem ze skórką. Czosnek i cebulę obieramy,drobno siekamy i podsmażamy na oleju na złoto,dodajemy paprykę i cukinię ,dusimy d miękkości. Wlewamy sok pmidorowy, wsypujemy kaszę i smażymy razem chwilę. Doprawiamy rozmarynem,solą i pieprzem,przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 25minut na 180 stopni.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
639

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 17.83 g
Tłuszcz: 22.47 g
Węglowodany: 98.15 g (w tym błonnik: 12.66 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

639 kcal 17.83 g 22.47 g 12.66 g 98.15 g




×