Kotlety warzywne z ciecierzycy



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 492g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,29 zł

Przepis

Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
390

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 17.76 g
Tłuszcz: 12.3 g
Węglowodany: 60.19 g (w tym błonnik: 15.03 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

390 kcal 17.76 g 12.3 g 15.03 g 60.19 g




×