Owsianka z suszonymi śliwkami (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 325g.

Przybliżony koszt potrawy: 2,32 zł

Przepis

Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
380

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 15.33 g
Tłuszcz: 9.28 g
Węglowodany: 61.79 g (w tym błonnik: 5.85 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

380 kcal 15.33 g 9.28 g 5.85 g 61.79 g



×