Ryż z pieczarkami i koperkiem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 760g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,50 zł

Przepis

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
590

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 13.85 g
Tłuszcz: 26.8 g
Węglowodany: 80.08 g (w tym błonnik: 12.43 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

590 kcal 13.85 g 26.8 g 12.43 g 80.08 g



×