Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 415g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,53 zł

Przepis

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
297

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 7.78 g
Tłuszcz: 13.51 g
Węglowodany: 39.71 g (w tym błonnik: 6.98 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

297 kcal 7.78 g 13.51 g 6.98 g 39.71 g



×