Zupa pomidorowa z rzeżuchą



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 575g.

Przepis

Mięso mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą i drobno pokrojonymi warzywami. Wszystko razem zagniatamy z białkiem, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy listek laurowy, pieprz czosnek, sól i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Usuwamy szumowiny i gotujemy przez około 20 minut. Gdy mięso będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Podajemy posypane rzeżuchą.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
622

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 33.6 g
Tłuszcz: 46.34 g
Węglowodany: 20.68 g (w tym błonnik: 5.96 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

622 kcal 33.6 g 46.34 g 5.96 g 20.68 g




×