Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy musztardę oraz czosnek pokrojony w plastry. Całość mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, paprykę, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Do garnka wlewamy bulion (kostkę bulionu rozpuszczamy w 500ml wody). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając. Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Autor: qba100
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 10g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 60g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 220g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 250g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 220g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 20g |
![]() |