Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Parówki 100% z mięsa | 105g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Schab pieczony | 45g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 300g |
![]() |