Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
3,06 zł
(4,29 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
| Mandarynki | 70g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
| Mąka jaglana | 30g |
0,36 zł
(11,99 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 144g |
0,43 zł
(2,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 40g |
4,44 zł
(9,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |