Kotleciki z indyka i kaszy jaglanej

Potrawa konkursowa: Dodaj potrawę, zgarnij wagę!

Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 249g.

Przybliżony koszt potrawy: 9,52 zł

Przepis

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
419

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 27.09 g
Tłuszcz: 10.55 g
Węglowodany: 55.83 g (w tym błonnik: 3.38 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

419 kcal 27.09 g 10.55 g 3.38 g 55.83 g




×