Pulpeciki z makaronem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 490g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,40 zł

Przepis

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
746

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 32.37 g
Tłuszcz: 39.57 g
Węglowodany: 70.02 g (w tym błonnik: 9.42 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

746 kcal 32.37 g 39.57 g 9.42 g 70.02 g



×