Pulpeciki z makaronem (wersja bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 490g.

Przepis

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
771

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 25.38 g
Tłuszcz: 38.87 g
Węglowodany: 81.74 g (w tym błonnik: 3.16 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

771 kcal 25.38 g 38.87 g 3.16 g 81.74 g



×