Pulpeciki z makaronem (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 465g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,30 zł

Przepis

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
630

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 30.43 g
Tłuszcz: 34.19 g
Węglowodany: 54.5 g (w tym błonnik: 8.2 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

630 kcal 30.43 g 34.19 g 8.2 g 54.5 g



×