Pulpeciki z makaronem (wersja lżejsza, bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 465g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,02 zł

Przepis

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
661

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 25.18 g
Tłuszcz: 33.21 g
Węglowodany: 67.1 g (w tym błonnik: 3.16 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

661 kcal 25.18 g 33.21 g 3.16 g 67.1 g



×