Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |