Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukier | 3g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 250g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Malina | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 112g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka orkiszowa | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 100g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 10g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 20g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 145g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 3.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |
|
Woda | 150ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |