Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Cynamon | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 562g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 250g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 135g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 6g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 150g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |