Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 395g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |