Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 60g |
1,68 zł
(6,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza manna | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
0,29 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 30g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Siemię lniane | 10g |
0,10 zł
(3,99 zł) |
|
Syrop klonowy | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |