Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukier | 15g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 170g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 472g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 200g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |