Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 350g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 50g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Parówki 100% z mięsa | 105g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |