Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 100g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 140g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 40g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 60g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 220g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 280g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 1000g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 360g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Żółtko jaja kurzego | 80g |
![]() |